Buitenlandse reis 12 t/m 14 Augustus
Gruezi mitenand. Zo luid de begroeting als je in het Zwitserse Kanton ZH (Zurich) de plaatselijke bevolking tegen het lijf loopt. Dus dat wordt even wennen voor de leden van OTMV-Limburg afdeling want zij gaan in augustus naar de grootste oldtimer tractoren show van dit prachtige Alpenland. Op 12,13 en 14 augustus vindt namelijk de grootste tractoren show (500-600 stuks) van de FALS Freunde Alte Landmaschinen Schweiz plaats in het dorpje genaamd Fehraltorf. Deze internationale show is ieder jaar in een ander Kanton. Zeer mooi om te zien zijn de innovatieve pogingen en creaties die door de jaren heen zijn geproduceerd om de landbouwmachines geschikt te maken voor de hellingspercentages van dit typische Alpengebied. Vele eigen Zwitserse merken zoals Huerlimann, Koepfli, Buhren, Bucher, SLM, Rigetrac enz. Het programma ziet er als volgt uit:
Heuvellandtoertocht
Op zondag 12 juni is het weer zover: rijden over het hoogst gelegen punt van Nederland. Jaarlijks fietsen duizenden enthousiaste wielrenners de Mergellandroute en ook de Amstel Goldrace is alom bekend. Het Pieterpad eindigt in onze mooie Bourgondische hoofdstad Maastricht en in de rondom gelegen heuvels word volop gewandeld. Niet verwonderlijk: het Limburgse heuvellandschap is prachtig en uniek in Nederland! Zoals de Friezen de 'Trekker Alvestedetocht' rijden, de Texelaren tijdebs het Pinksterweekend over het strand rijden en de Brabanders naar het Belgische Ardennen rijden, zo rijdt men in Limburg door het heuvellandschap over typisch Limburgse holle wegen.
We starten om 10.00u met op de startplaats een echt Limburgs ontbijt. Dan rijden we via een omweg naar de 1e stopplaats. Hier genieten we van verschillende streekprodukten en rijden vervolgens verder naar de 2e stop. Hier bezoeken we een wijngoed waar we de plaatselijke wijnen kunnen proeven en weer nieuwe streekprodukten tot ons kunnen nemen. Aan het eind van de middag arriveren we dan op onze laatste stop waar we grotten bezoeken en de aldaar gedroogde hammen kunnen proeven. Kortom, we verplaatsen onze middels onze eigen machines en genieten tussendoor van echte lekkernijen. We maken er een onvergetelijke dag van.
Terwijl ik dit schrijf is het buiten 38 graden Celsius, deze Italiaanse weersomstandigheden komen in ons kikkerlandje gelukkig maar zelden voor. Mijn trekker staat in een schuurtje met een plat dak en voorgloeien gaat dan wel super snel met deze temperaturen, hij start bijna vanzelf. We zitten met onze activiteiten nu bijna op de helft van het seizoen.
Het seizoen is alweer bijna voorbij, de mais is binnen en de akkers worden weer klaar gemaakt voor de winter. Ook gaan weer veel van onze oldtimers in de winterstalling voor een paar maanden rust.
4e Herfsttoertocht Genhout/Beek
Zondag 12 oktober werd er onder prima weersomstandigheden alweer de 4e herfsttoertocht verreden. Echter werd er dit keer niet in Obbicht gestart maar in Genhout bij de fam. Solberg.
Tijdens de afgelopen jaarvergadering heeft er in het bestuur een wissel van de wacht plaats gevonden. Rudy Vrencken is aangetreden als bestuurslid en terwijl Jean Delbressine (vanwege een tekort aan vrije tijd) kort na de jaarvergadering is afgetreden als bestuurslid. John Starmans is afgetreden als voorzitter en ondergetekende heeft zijn plaats ingenomen. Graag wil ik John en Jean heel hartelijk bedanken voor wat zij hebben betekend voor onze vereniging.
Volg hier het laatste nieuws!
Lid worden button
<h1>otmvlimburg.nl sitemap:</h1> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1247&amp;title=home">Home</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1492&amp;title=historie">Historie</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1443&amp;title=fotos">Foto's</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1530&amp;title=2017">2017</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1527&amp;title=2016">2016</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1522&amp;title=2015">2015</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1520&amp;title=2014">2014</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1451&amp;title=links">Links</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1525&amp;title=filmpjes">Filmpjes</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1514&amp;title=bestuur">Bestuur</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1516&amp;title=regelgeving">Regelgeving</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1521&amp;title=">Agenda</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1528&amp;title=2017-archief">2017 Archief</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1526&amp;title=2016-archief">2016 archief</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1524&amp;title=agenda-2015-archief">2015 archief</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1523&amp;title=ploffertjes">Ploffertjes</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=112&amp;title=agenda">Agenda</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=113&amp;title=contact">Contact</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=111&amp;title=nieuws"><b>Nieuws</b></a><br />