Zondag 16 Juni neemt OTMV-Limburg deel aan het Gauderfest te Brunssum. Tijdens dit voorjaarsfeest staat een bonte optocht met aansluitend een gezellig samenzijn voor onze leden centraal. Gevraagd worden zo veel mogelijk tractoren (optochtwaardig) in combinatie met bijbehorende machines, werktuigen enz. Dus heb je een mooie ploeg, aanhanger of ander werktuig neem die dan gerust mee. Gepaste kleding is eveneens gewenst.
Excursie Sibbe, groeve en verzameling Paul en Margo Rutten
Op de parkeerplaats verzamelden we om 13.00 uur te starten met de excursie. Wie verwacht dat nou? Op de hoek van de parkeerplaats staat een gebouwtje, daarin een wenteltrap naar beneden waarmee je meteen uitkomst in de groeve. Aan de oppervlakte is er niets dat daarvan ook maar iets verraad.
OTMV-Limburg WhatsApp groep
Beste OTMV-Limburg leden, Om jullie nog sneller te kunnen informeren over verenigingsaangelegenheden hebben wij de OTMV-Limburg WhatsApp groep in hetleven geroepen. Het enige wat je hiervoor nodig hebt een 06- nummer/mobiele telefoon. Om overbodige- of onzinnige berichten uit te sluiten hebben alleen bestuursleden de mogelijkheid om berichten te plaatsen.
Vanwege het succes van afgelopen jaar organiseren wij i.s.m. het AJK op zondag 2 september weer de familiedag. Deze familiedag zal dit jaar doorgang zal vinden te Guttecoven. Op deze dag organiseert het AJK voor het eerst een Limburgs Kampioenschap Stro Laden.
Vrijdag 23 maart 2018 bezocht de kersverse landelijke voorzitter op de terugweg van een tripje zuid Duitsland onze jaarvergadering. Met in de kofferbak een in Beieren gekochte unieke Fendt zaag. Gerard is namelijk een gepassioneerd Fendt liefhebber en draait er zijn hand niet voor om, om in alle uithoeken van Europa uniek Fendt spul uit te halen.
Buitenlandse reis 12 t/m 14 Augustus
Gruezi mitenand. Zo luid de begroeting als je in het Zwitserse Kanton ZH (Zurich) de plaatselijke bevolking tegen het lijf loopt. Dus dat wordt even wennen voor de leden van OTMV-Limburg afdeling want zij gaan in augustus naar de grootste oldtimer tractoren show van dit prachtige Alpenland. Op 12,13 en 14 augustus vindt namelijk de grootste tractoren show (500-600 stuks) van de FALS Freunde Alte Landmaschinen Schweiz plaats in het dorpje genaamd Fehraltorf. Deze internationale show is ieder jaar in een ander Kanton. Zeer mooi om te zien zijn de innovatieve pogingen en creaties die door de jaren heen zijn geproduceerd om de landbouwmachines geschikt te maken voor de hellingspercentages van dit typische Alpengebied. Vele eigen Zwitserse merken zoals Huerlimann, Koepfli, Buhren, Bucher, SLM, Rigetrac enz. Het programma ziet er als volgt uit:
Heuvellandtoertocht
Op zondag 12 juni is het weer zover: rijden over het hoogst gelegen punt van Nederland. Jaarlijks fietsen duizenden enthousiaste wielrenners de Mergellandroute en ook de Amstel Goldrace is alom bekend. Het Pieterpad eindigt in onze mooie Bourgondische hoofdstad Maastricht en in de rondom gelegen heuvels word volop gewandeld. Niet verwonderlijk: het Limburgse heuvellandschap is prachtig en uniek in Nederland! Zoals de Friezen de 'Trekker Alvestedetocht' rijden, de Texelaren tijdebs het Pinksterweekend over het strand rijden en de Brabanders naar het Belgische Ardennen rijden, zo rijdt men in Limburg door het heuvellandschap over typisch Limburgse holle wegen.
We starten om 10.00u met op de startplaats een echt Limburgs ontbijt. Dan rijden we via een omweg naar de 1e stopplaats. Hier genieten we van verschillende streekprodukten en rijden vervolgens verder naar de 2e stop. Hier bezoeken we een wijngoed waar we de plaatselijke wijnen kunnen proeven en weer nieuwe streekprodukten tot ons kunnen nemen. Aan het eind van de middag arriveren we dan op onze laatste stop waar we grotten bezoeken en de aldaar gedroogde hammen kunnen proeven. Kortom, we verplaatsen onze middels onze eigen machines en genieten tussendoor van echte lekkernijen. We maken er een onvergetelijke dag van.
Terwijl ik dit schrijf is het buiten 38 graden Celsius, deze Italiaanse weersomstandigheden komen in ons kikkerlandje gelukkig maar zelden voor. Mijn trekker staat in een schuurtje met een plat dak en voorgloeien gaat dan wel super snel met deze temperaturen, hij start bijna vanzelf. We zitten met onze activiteiten nu bijna op de helft van het seizoen.
Het seizoen is alweer bijna voorbij, de mais is binnen en de akkers worden weer klaar gemaakt voor de winter. Ook gaan weer veel van onze oldtimers in de winterstalling voor een paar maanden rust.
4e Herfsttoertocht Genhout/Beek
Zondag 12 oktober werd er onder prima weersomstandigheden alweer de 4e herfsttoertocht verreden. Echter werd er dit keer niet in Obbicht gestart maar in Genhout bij de fam. Solberg.
Tijdens de afgelopen jaarvergadering heeft er in het bestuur een wissel van de wacht plaats gevonden. Rudy Vrencken is aangetreden als bestuurslid en terwijl Jean Delbressine (vanwege een tekort aan vrije tijd) kort na de jaarvergadering is afgetreden als bestuurslid. John Starmans is afgetreden als voorzitter en ondergetekende heeft zijn plaats ingenomen. Graag wil ik John en Jean heel hartelijk bedanken voor wat zij hebben betekend voor onze vereniging.
Volg hier het laatste nieuws!
Lid worden button
<h1>otmvlimburg.nl sitemap:</h1> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1247&amp;title=home">Home</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1492&amp;title=historie">Historie</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1443&amp;title=fotos">Foto's</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1535&amp;title=2019">2019</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1532&amp;title=2018">2018</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1530&amp;title=2017">2017</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1527&amp;title=2016">2016</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1522&amp;title=2015">2015</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1520&amp;title=2014">2014</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1451&amp;title=links">Links</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1525&amp;title=filmpjes">Filmpjes</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1514&amp;title=bestuur">Bestuur</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1516&amp;title=regelgeving">Regelgeving</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1523&amp;title=ploffertjes">Ploffertjes</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1521&amp;title=">Agenda</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1533&amp;title=2019-archief">2019 Archief</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1531&amp;title=2018-archief">2018 Archief</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1528&amp;title=2017-archief">2017 Archief</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1526&amp;title=2016-archief">2016 archief</a><br /> -<a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=1524&amp;title=agenda-2015-archief">2015 archief</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=112&amp;title=agenda">Agenda</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=113&amp;title=contact">Contact</a><br /> <a href="http://www.otmvlimburg.nl/?page_id=111&amp;title=nieuws"><b>Nieuws</b></a><br />